zondag 28 november 2010

In en uit 2010-2011

Aan het begin van dit jaar had ik al een top 10 gemaakt van hits voor 2010. Niet helemaal onverdiend mag ik wel zeggen. Nu is dat turen in de glazen bol niet echt iets voor mij. Maar trends volgen op culinair gebied of zeg bezig zijn met wat echt lekker en eerlijk is, is wel een liefhebberij.
Voor 2011 zie en hoop ik op de volgende trends:
Pure markten/ underground boerenmarkten mogen zich gaan uitbreiden. Ook micro- want kinderen bereiden de lekkerste cakes, koekjes etc.
Minder voedsel weggooien.
Buiten bereiden boven houtvuur. Lekker BBQ of met gekregen buitenpan.
Vers brood, knusperig/knapperig, olijfolie, verse peper.
Kijk naar wat je van dichtbij kunt halen. Livarvarken uit Limburg bijvoorbeeld i.p.v. uit Italie.
Ambachtelijk gemaakt ijs en chocolade. Oppassen dat je orginaliteit niet verward met mooie smaken. (Kerrie-ijs?)
Klein en intiem dineren. Geen grote massa/producties meer. Ook voor kinderen geen menu Popeye of prinsessenhap. ( is bijna altijd uit de frituur!) Mee-eten met de ouders. Lekker groenten eten.
Benoem waar je ingredienten vandaan komen. Het is de moeite waard iets meer te weten over de herkomst en dat door te geven. Zelf zou ik graag met een kenner de bossen afstruinen naar eetbare paddestoelen. Zo was aflopen zomer de maaltijd ook door mij en Abel bij elkaar gescharreld. Dat smaakt naar meer....

Mijn laatste tip voor 2010: kom in december nog naar Moeke Spijkstra want daarna.....?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten