Ingrediënten:
• 300 gr zeetongfilet, in lange repen van 10 cm gesneden
• ½ komkommer, geschild zonder zaad, julienne gesneden
• 4 bladeren Chinese kool, julienne gesneden
• 200 gr Shii-take zonder steel in plakjes gesneden
• 2 doosjes shiso purper cress geplukt
• ¼ verse Spaanse peper
• 1 teentje knoflook
• 4 etl. Kikkoman sojasaus
• 4 etl. rijstewijn
• 1 etl. citroensap
• ½ etl. gembersiroop
• 1 etl. yuzusap
• 4 grote ronde rijstvellen (springroll)
• 12 sprietjes bieslook
• Extra nodig: staafmixer, peper en zout, zonnebloemolie

Bereiding
1. Meng voor de Japanse dressing de sojasaus, rijstewijn, citroensap, en gembersiroop door elkaar met de staafmixer, voeg de yuzusap toe en breng op smaak.
2. Pel het teentje knoflook, snijd deze in dunne plakjes en frituur ze in een pan met olie van 160 C, laat ze uitlekken op keukenpapier.
3. Snijd de verse Spaanse peper met zaad schuin in dunne plakjes en bewaar onder vochtig keukenpapier.
4. Leg de vier ronde rijstevellen in een bak met water om ze te weken. Zodra ze zacht zijn droog deppen met keukenpapier en aan beide kanten licht met olie insmeren. Bewaar de vellen tussen plastic folie.
5. Bak de gesneden shii-take op hoog vuur met een klein beetje olie aan en breng op smaak met peper en zout. Laat de shii-take afkoelen en meng ze met de julienne Chinese kool, komkommer en shiso purper cress en breng de vulling hoog op smaak met Japanse dressing.
6. Bak de reepjes zeetong droog op de bakplaat om en om totdat ze bijna gaar zijn en bewaar ze op een lauwwarme plek.
7. Leg ¼ van de vulling op een rijstevel samen met ¼ van de reepjes zeetong en vouw ze strak dicht zoals een envelop. Doe deze handeling nog drie keer en dresseer de springrolls op 4 rechthoekige borden.
8. Garneer de springrolls met de Spaanse peper schijfjes, gefrituurde knoflook, sprietjes bieslook en blaadjes shiso purper cress.
9. Maak het geheel af met twee streepjes Japanse dressing.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten