zondag 5 december 2010

Peking-eend met pannenkoekjes

Ingrediƫnten:
1 eend, honing, hoisin saus, soyasaus.
Voor de pannenkoekjes: 4 koppen bloem en 2 koppen heet water.

De eend goed schoonmaken,wassen en gedurende 3 minuten koken in ruim water. Uit laten lekken en overgieten met een sausje van honing met wat heet water. Laten drogen en inkwasten met een sausje van meer honing en weinig heet water. Steek een stevige (barbecue) spies door de eend en hang die in een diepe kom. Afdekken met b.v. een antispat deksel, zodat de lucht kan circuleren en laat de hele nacht op een droge koele plek drogen.
Verwarm de oven op maximum stand en plaats de droge eend (zonder toevoeging van boter of olie) op een rooster, met lekbak eronder. Gedurende 1,5 tot 2 uur laten braden. Als de eend gaar is moet het vel krokant zijn, is dat niet het geval, dan nog een kwartier met open ovendeur door laten braden. Laat de gare eend af koelen en snijd het in dunne plakjes.
Maak intussen de pannenkoekjes, door in 4 koppen gezeefde bloem een kuiltje te maken in het midden en hier geleidelijk 2 koppen heet water toe te voegen aan het deeg al knedend. Het moet een niet plakkende elastische bal worden, zolang het deeg plakt al knedend bloem toevoegen. Laat het deeg 15 minuten rusten afgedekt met een vochtige doek en kneed het nogmaals goed door, haal er kleine porties af, vorm die tot een bal en rol die uit tot kleine, flinterdunne, ronde pannenkoekjes. Bak die in een hete bijna droge koekenpan en houd ze afgedekt met een vochtige doek warm. Snipper de lenteui/ komkommer fijn en maak van 2 el hoisin saus en 1 el soyasaus een sausje.

Leg enkele plakjes eend op het pannenkoekje, bestrijk dat met de hoisin saus, voeg wat gesnipperde bosui en julienne gesneden komkommer toe. Rol de pannenkoekjes op en eet uit het vuistje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten